Bemutatkozunk

Akik a háttérből segítenek/ Nexpery Network Academy csapata

 
Fodor Csilla

Csilla a Nexpery oktatásszervezője. 10 éve foglalkozik a legkülönbözőbb féle adminisztrációs és szervezői feladatokkal. Nagy tapasztalata van az egyetemi tantárgyak, előadások, vizsgák adminisztrálásában, valamint a több száz fős rendezvények megszervezésében és lebonyolításában is. Így legyen szó akár a tanulmányi eredményeid pontos nyomon követéséről, akár a képzés alatt felmerülő kérdéseid kezeléséről, vagy egy közös Nexpery-s sörözés megszervezéséről, rá biztosan számíthatsz.

Fodor Csilla
A Nexpery képzési vezetője
Orodán Tamás

Tomi a MagiCom rendszerintegrátora, 25 éves, így nagyon könnyen megtalálja a hangot minden hallgatónkkal. Szakmai pályafutását 2015-ben kezdte, amikor a EuroSkills 2016 verseny keretei között részletesebben megismerkedett a hálózatok világával. Pár év múlva, az országos döntőben elért sikerek után már ő képviselhette Magyarországot a EuroSkills 2018-as európai döntőben, mint ICT Specialist. Ez idő alatt tovább mélyítette hálózati ismereteit, továbbá jelentős szakmai tudásra tett szert Windows és Linux rendszerekkel kapcsolatban. A GE hálózati mérnökeként dolgozik, és rendszerintegrációs feladatokat végez a MagiCom projektjeiben. Egyetemista éveiből megőrzött önkéntes tevékenysége hibrid rendszerek üzemeltetése különböző kollégiumokban

Orodán Tamás
Szakmai oktató
Hartyányi-Németh Barbara

Barbi a Nexpery HR menedzsere. Több, mint 12 éves tapasztalattal rendelkezik hálózatos szakemberek és egyéb informatikusok toborzása, gyakorlatosok mentorálása, valamint szakmai tanfolyamok és vizsgák szervezése terén. 2017 nyarán Business Coach képesítést is szerzett, így azon túl, hogy ő végzi a telefonos és személyes interjúkat, segít abban, hogy hallgatóink a képzés során egyéni erősségeikre építve megtalálják a saját karrierútjukat.

Hartyányi-Németh Barbara
Business Coach
Szabó Zoltán

Zoltán a Nexpery vállalati kapcsolattartója. Az elmúlt éveit a Magyarországon működő szolgáltató vállalatok körében töltötte, így fontos tapasztalatokat szerzett az üzleti szolgáltató iparág és az oktatási rendszer együttműködésének szorosabbra fűzésében, valamint a megfelelő képzettségű szakember-utánpótlás stabil, hosszú távú biztosításában. Több, mint 10 éves felnőttképzési, oktatásszervezői tapasztalattal rendelkezik. Azon dolgozik, hogy a Nexpery végzős hallgatói olyan vállalatoknál kezdhessék meg karrierüket, amilyeneket elképzeltek maguknak és igazán elnyeri tetszésüket.

Szabó Zoltán
Vállalati kapcsolattartó
 

Miért lettem hálózatos?

Czirják Bálint

Ez egy nagyon izgalmas szakma, mivel minden nap más kihívással találkozom, és ezekből napról napra sokat tanulhatok és tapasztalhatok. Egy-egy feladat sikeres megoldása, elvégzése mindig jóleső érzés, és a sikerélmény bizonyítja, hogy igenis megéri az olykor kemény munka.

Az informatika világa mindig is érdekelt, így evidens volt, hogy ebbe az irányba akarok tovább tanulni. Persze idő kellett ahhoz, hogy megismerkedjek a különböző szakterületekkel, nagyon sok volt az infó; az ágazatok közül mégis a hálózatépítést találtam a legkülönlegesebbnek. Érdekes, hogy bár az érdeklődésem az iskola alatt is már a hálózatos tanulmányok felé húzott, valójában a szakmában való elhelyezkedés után értettem meg igazán és élveztem még jobban ezt a szakirányt. Hogy pontosan miért? Személy szerint az egyik legfontosabb és legérdekesebb dolognak a kommunikációt találom, hisz összeköti a világot, és segíti az embereket a mindennapjaikban. Enélkül a ma ismert világunk nem tudna működni.

Előrelépni és fejlődni is gyorsan lehet ebben a szakmában, de sok tapasztalatot, gyakorlatot és tanulást, szorgalmat igényel! Ugyanakkor a fejlődési folyamat gyors és nagyon változatos, szinte minden nap lehet valami olyasmivel találkozni, amivel még nem volt dolgunk korábban.
 
Rövid távon minél biztosabban el szeretném sajátítani azt, ami a napi rutinhoz vagy az előforduló kihívások kezeléséhez szükséges, hosszú távon további vizsgákat szeretnék letenni, és olyan munkakört kialakítani, mely a szakmában dolgozó csoportok segítését és a tudás megosztását teszi lehetővé.

Németh Áron

Hogy miért is szeretem a hálózatos szakmát? A válasz nagyon egyszerű! Komplex, szerteágazó, a munkaerő piacon magas értéke van, gyakorlatias és technikai, és ami nekem fontos, hogy mindennap kimozgat a komfort zónámból!

A programozás nem az én világom, viszont egy hálózatot felépíteni, megvédeni és üzemeltetni nagyon-nagyon érdekes dolog. A tűzfal piac egy exponenciálisan fejlődő üzletág; már nem csak forgalmat szűrnek és elemeznek a tűzfalak, hanem komoly vírusvédelmi funkciókkal vannak ellátva.

Szerencsére ez egy abszolút gyakorlati munkakör. Minden nap sok új dolgot tanulunk, és rengeteg nagytudású szakemberrel találkozunk.
Rövidtávú terveim között szerepel, hogy megszerezzem a CCNP Cisco vizsgát, hosszú távon pedig minél magasabb security képesítést szeretnék megszerezni.

Szilágyi János

A hálózati mérnök szakma igencsak változatos a szerteágazó megoldásoknak és technológiáknak köszönhetően.

Egy kisebb alapképzést elvégezve (CCNA) kinyílik a világ az ember előtt. Én jelenleg az általános hálózat tervezés és építés mellett a Security és Data Center megoldásokban találtam meg a nekem megfelelő kihívásokat. A megoldandó feladatok és kihívások miatt szerettem bele a munkámba.
Napjainkban már mindennek a hálózat az alapja, lassan egy hűtő sincs meg hálózat nélkül. Ebből kifolyólag ránk, hálózatosokra egyre nagyobb szükség van!

Már kiskoromban tudtam, hogy informatikával szeretnék foglalkozni, csak azt nem tudtam melyik részével. Próbálkoztam többek között felhasználók támogatásával, programozással, szerverekkel és még sok egyébbel, de valahogy egyik sem kötött le igazán. A technikumban eltöltött éveim alatt jöttem rá, hogy engem a hálózatok nagyon is vonzanak, s ekkor döntöttem el, hogy ezzel szeretnék foglalkozni.

Fejlődni nagyon gyorsan lehet ebben a szakmában, ha az ember elegendő időt és energiát fektet a tanulásba. Emellett ez egy végtelen mókuskerék is, mivel az újabb technológiák miatt a tanulás sosem ér véget. :)
Előrelépési lehetőségek terén is igencsak előkelő helyen vannak a hálózatosok.
Ez a szakma tele van kihívásokkal és megoldandó feladatokkal, szóval sosem unatkozik az ember ;)

Az elkövetkezendő pár évben szeretném elmélyíteni a tudásom amennyire csak lehetséges. A távolabbi jövőben el tudnék magamnak képzelni egy kisebb csapatot is, vagy akár egy architect jellegű poziciót. 
 
Iratkozz fel hírlevelünkre most, hogy elsőként értesülj induló képzéseinkről és kedvezményeinkről!

Jelentkezz tanfolyamunkra most!A jelentkezési lap kitöltése még nem jár semmilyen elkötelezettséggel részedről, de munkatársaink felveszik veled a kapcsolatot, és további értékes információkat kaphatsz.